Om Berit Buer

For meg lever og vibrerer farger, de gir livsglede og energi og fyller tilværelsen med spenning og harmoni. Farger gir sinnet- ro-fred-energi-og kraft, alt etter hvilke kombinasjoner de blir brukt i. Det å leke med farger og former gir meg stor glede og mange utfordringer.

Jeg arbeider med ulike kunstneriske uttrykk og det gir frihet og åpner opp for nye dimensjoner. Og inspirerer til nye innfallsvinkler.

I de abstrakte maleriene og i collagene mine er det arbeidet med farger og former som er viktig. Veien og vandringen i det ekspresjonistiske uttrykk gir meg energi.
Og som Inger Sitter sier:»Virkeligheten tolkes ikke ved hjelp av ytre beskrivelser, men gjennom den personlige opplevelsen. Den abstrakte kunsten er virkeligheten sett gjennom et bestemt temperament.»

Men når tankene og følelsene trenger rammer og struktur, tar jeg meg en mental reise hjem til Vesterålen \, Lofoten og Helgelandskysten. Da er det fjell og hav jeg maler. Der naturen er rundt meg på alle kanter og jeg kjenner lukte av hav og tang, og ser stupbratte fjell og måke skjær. Føle makten og kraften i storslått natur. Da er det dette jeg prøver å fange i farger og materialer.

Jeg har vært medlem av NFUK siden 2014. Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) er en ikke-kommersiell, landsdekkende, medlemsdrevet organisasjon for alle aktive, visuelle kunstnere uavhengig av utdanning eller bakgrunn, og uavhengig av kunstnerisk retning. NFUK er et samlende forum for billedkunstnere.

>> Klikk her for å se mitt medlemsdiplom.

NFUK – http://nfuk.no/

nfuk

>> Ta en titt på maleriene mine og se om du finner noe du liker.